top of page

L'USAP falla en la seva tornada

Volien donar-ho tot, no deixar res a l’atzar, i sobretot, evitar els penediments. Però quan el xiulet final va sonar, tothom va coincidir en un fet: no era tant que el Bayonne hagués guanyat quatre punts, sinó que l’USAP n’havia deixat escapar tres. L'escenari, cruel, va recordar el de Pau al 2022: després d'haver dominat gairebé tot el partit, els catalans van caure als últims minuts. Una vegada més, Perpinyà va dominar una gran part del joc, amb un assaig magnífic de Crossdel, mentre que Veredamou, en estat de gràcia, feia meravelles en atac, creant espais gràcies al seu gran sentit del joc.

La primera part va acabar amb un avantatge mínim per als Sang i Or, que controlaven les possessions i asfixiaven els davanters de Bayonne amb una defensa implacable. Però les decisions tàctiques els van trair. En lloc de provar un cop de càstig en un moment clau, van optar per la touche, sense èxit. El punt d'inflexió va arribar quan Joris, malgrat el fort vent en contra, va aconseguir una penalització de 50 metres, donant a Bayonne un avantatge de dos punts (21-19). L’USAP, tot i estar confiada, va ser desbordada per la precisió de Lopez i la seva incapacitat de convertir els moments clau.

A l'últim minut, quan encara hi havia esperança, MacIntyre va optar per una decisió impensable: tirar la pilota fora, tot i tenir el marcador en contra. Una decisió incomprensible que va segellar el seu destí. Malgrat un 100% de precisió d’Allan als cops de peu, els catalans es lamenten amargament. Els penediments, aquest cop, no van tardar a arribar.